maanantai 6. kesäkuuta 2016

Uusia yllätyksiä

Aamulla 8-maissa olimme hotellin respassa kysymässä autokorjaamoa. Respan kaveri vähän hämmästeli kun kerromme mistä autosta on kyse ja minne matka. Lähettyviltä löytyi pieni paja joka korjaa myös "Antique" autoja, sinne siis.


Paikka löytyi ja auto saatiin lähes saman tien työn alle.
Aikansa paikan omistaja vuotoa ihmetteli ja tutki. Hänen mielestään öljysuodatin vuotaa, on kuulemma jätetty liian löysälle.


Suodatin on nyt kiristetty työkalun kanssa niin tiukkaan, että tuskin koskaan sitä saa pois. Samalle tuikkuudelle kaveri kiristi samalla öljypropun. Vähän asiaa epäilin ja kavereille mainitsin, koska kokeilun edellisenä iltana suodatinta ja sen kireys oli mielestäni sopiva. Päivän mittaan kävikin sitten ilmi, että öljyvuoto jatkui. Sitten jatkamme matkaa öljyvuodon kera. Auton oik. kylki on jo aika öljyinen.

Matkaan pääsimme yllättävän nopeasti jo ennen klo10 auton keula oli kohden Biarritziä, jossa oli tarkoitus syödä aamiainen.
Hieno ranta ja upeita rakennuksia. Aivan rannan lähettyviltä löytyi tosi pieni kuppila jossa oli sisällä kolme asiakaspaikkaa.Totesimme piene maaseututiet hitaiksi jopa 127:lle joten suuntasimme kohden Bordeauxia maksullista moottoritietä pitkin. Maksutullit oli n.70km välein ja kertamaksu 3,60€.


Kerrankin auto tankattu täyteen. Autossa on ilmeisesti vain 25L polttoainesäiliö, joten tankilla vieraillaan useasti.

Ennen Bordeauxia auto alkoi taas pahasti nykimään, joten pysähdyimme viilaamaan katkojan kärkiä Leathermanilla. Samalla Heikki huomasi, että oik. eturengas on kulunut reunasta lähes sileäksi. Sitten vähän vekslailtiin renkaita.


Jossain nivelessä lienee vähän klappia, mutta toistaiseksi jatketaan näin.

Iltapäivällä lämpö nousi taas hälyttävän korkealle, joten oli pakko poiketa moottoritieltä ramppia ylös pienelle vanhalle teollisuusalueelle. Jäähdytetään tosi pitkään ja vesikin pääsi loppumaan. Onneksi paikalle kurvasi neitokainen vanhalla Corsalla ja haki kotoaan meille kanisterillisen vettä.

Kaikesta huolimatta matka edistyi tänäänkin n.500km ja ehkä noin puolet matkasta on ajettu. Majapaikka löytyi paikasta nimeltään Limoges. Mihin aamulla suuntaamme on vielä miettimättä, samoin kun matkareitti muutenkin.2 kommenttia:

  1. Teillä on harvassa kuvat, jossa konepelti ei olisi auki ;-)

    VastaaPoista
  2. Kalimera!
    Matkahan etenee suunniteltua nopeammin. Tulviva Ranska ja Seine kun on ohitettu, niin enää loppusuora jäljellä.

    Mice

    VastaaPoista