tiistai 7. kesäkuuta 2016

Ranskassa tulvat?

Aamu alkoi reippaasti ja 127 odotti parkkipaikalla. Olimme liikenteessä jo klo8 jälkeen. Löysimme kartasta kivan nimisen kaupungin nimeltään Nancy, Suunta siis sinne, aika kaukana hän se oli n.600km, mutta yritetään.Matka sujui joutuisasti, aamupäivällä pysähdyimme johonkin pikkukylän kahville. Terassilla kahvitellessa huomasin kahvilan vieressä pienen parturin josta lähti juuri asiakas ja parturi alkoi ilmeisesti sulke!maan paikka. Kipaisin pikaisesti kysymään onnistuisiko hiusten leikkaus ja onnistuihan se (11e). Kahvitkin jäi lähes juomatta. Hiukan meillä oli kommunikaatio ongelmia, mutta loppujen lopuksi osa hiuksista jäi päähän.


Matka jatkui välillä öljyä lisäten. Konepellin kukon vastakappale alkoi väsymään tähän jatkuvaan pellinpaukutteluun, eikä oikein pysynyt paikallaan, joten konepeltiä ei saanut lukkoon. Ilmastointi teippi pelasti tämän tilanteen.

Matka eteni yllättävän helposti 70-80 nopeutta. Puolen päivän jälkeen ajattelimme pysähtyä pikaiselle lounaalle pikku kylään. Pikainen lounas ei Ranskassa ilmeisesti ole mahdollista, päivän menun tarjoilu kesti n.1,5h (alkupala+pääruoka+jälkiruoka+kahvi)


Olimme jo aikaisemmin pohtineet, että missähän ne tulvat on, koska meidän reitille ei ollut osunut edes sadetta. Myöhemmin iltapäivällä tie muuttui märäksi ja tuli pari pientä sadekuuroa. Ilmeisesti rankka sadekuuro oli juuri mennyt alueen yli, koska viljapellot oli aika pahasti lakoontuneet. Pienen kylän läpi ajaessa kellareista näytti tulevan letkuja ja taloja pumpattiin tyhjäksi. Muutaman kilometrin päässä tiekin oli poikki. Hetken siinä piti miettiä lähdetäänkö kahlaamaan vai mitä tehdään. Tuli vähän sellainen olo, että ajetaan autolla järveen. Paikalliset ajoivat uusilla isoilla autoillaan "järven" poikki, joten miksi me ei kokeiltaisi? Autoja oli ohjeistamassa paikallinen tiepalvelun.
Taisi auto nousta "plaaniin" , kun eturenkaat löi välillä tyhjää. Päästiin kuitenkin kuivin jaloin tämän "järven" yli.

Näitä pienempiä ja suurempia lammikoita oli vielä useita matkan varrella. Näytti jokien pinnat olevan aika korkealla ja pelloilla vettä kuten Pohjanmaan tulvissa.

Matka kohden Nancya kuitenkin jatkui osittain navigaattori opastuksella, hetkittäin jopa kolmen navigaattori. Niinpä lopulta löysimme itsemme yhden navetan takaa peltotien päästä. Täytyi taas turvautua perinteiseen paperikarttaan ,jotta pääsimme oikealle uralle.

Keli on aika tavalla muuttunut Espanjan 30-asteen helteestä tämän iltapäivän 18-asteeseen. Nyt alkaa jo vähän kaivata toimivaa lämmityslaitetta.1 kommentti:

  1. Näin se matka etenee - ilmeisen vähäisistä alkuhuolloista huolimatta... JKo

    VastaaPoista