keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Kohden Saksaa


Tästä päivä taas alkaa, Äijät ja tavarat autoon. Auto on lujilla, oma paino on 710kg ja kuormaa yli 400kg.
Päivän tavoite on päästä Saksaan ja johonkin päin Moselin laaksoa.


Matkalla jossain Ranskassa poliisit ajoi hetken perässä ja sitten jonkin aikaa rinnalla, näyttivät sitten peukkuja ja jatkoivat matkaa.

Matka jatkui Luxemburgin kautta Saksaan. Huomattiin taas, että maiden rajat on paikoitellen hyvin huomaamattomasti merkitty eikä ollut ollenkaan selvää missä maassa milloinkin ajeltiin.

Trierin kulmilla alkoi sade ja 127:n varustukseen kuuluvalle sateenvarjolle tuli käyttöä kun poikkesimme kaupunkiin kahville.

Auto kun oli Parkissa uusia special-mallisia Mersuja myyvän liikkeen edessä, niin olihan se pakko poiketa renkaita potkimaan.

Olikohan kyseessä kielimuuri tai joku muu juttu, kun yksikään myyjä ei tullut kauppaa tekemään.

Koko matkan ajan on hiukan huolettanut öljyvuoto, auto merkkaa pysäköintipaikan melkoisella öljylätäköllä.
Saksan puolella tankatessa sattui huoltsikalla olemaan myös korjaamo, joten kysyttiin voisivatko he tsekata öljyvuodon tilannetta. Ei kuulemma ole aikaa, ei sitten ja matka jatkui.

Matkalle osui myös Ford-korjaamo, Päätimme kuitenkin pysähtyä kysäisemään, vaikka onkin väärä merkki.
Auto saatiinkin saman tien sisälle ja työn alle. Nuori tosi fiksu englantia puhuva kaveri tutki ja selvitteli ongelmaa.
Tutkimuksen tulos oli sama kuin aikaisemminkin, öljysuodatin oli löysällä. Ilmeisesti viimeisimmän öljynvaihdon yhteydessä on laitettu väärän mallinen suodatin joka ei oikein sovi suodattimen jalkaan ja sen vuoksi pääsee suodatin löystymään. Nyt on taas kiristetty ja öljyt pesty pois.

Matka kohden Moselia ja Bruttig-Fankkelia jatkui.

Mosel- joki on aika lailla tulvarajalla runsaiden sateiden vuoksi.
Täälläkin vesi tulee aivan "rantaan saakka".

Pientä iltapuhdetta parkkipaikalla meillä on vielä tiedossa, renkaita pitää vähän vekslailla paikasta toiseen, koska oikea eturengas alkaa taas olemaan lopuillaan. Edellisestä renkaan vaihdosta on jo n.1200km, joten eiköhän tällä vekslaalisemisella päästä loppumatka.

Tänään oli aika löysä ajopäivä, taisi matka jäädä alle 300km. Istuskellaan joen rannan tavernassa ja nautiskellaan talon antimista.
Mieleen tulee hullumaisia ideoita, pääsisiköhän 127:lla Nurburingin rataa kiertämään...2 kommenttia: