sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Hyvä päivä

Aamun eka tunti sujui hyvin, kunnes kone kunnolla lämpesi. Matka todellakin etenee välillä hyvin hitaasti ja välillä pitää pysähtyäTähän sitten mietimme ratkaisua yhdellä "jäähdyttelytauolla" huoltoasemalla. Yhdessä altaassa oli isoja jääpalapusseja, miten niitä voisi hyödyntää?
Myynnissä oli myös appelsiineja isoissa verkkopusseissa joten siitä syntyi idea. Ostettiin sitten 3kg appelsiineja ja säkillinen jääpaloja. Jääpalat laitettiin verkkopussiin ja viritelmä teipattiin etupuskuri sisälle syyläriaukkojen kohdalle.
Tämä viritelmä tuntui toimivan, nyt voitiin pitää reipasta matkavauhtia eikä edes ylämäessä lämmöt nousseet kriittiselle rajalle.

Näin meni 50km kunnes jäät suli ja vanha ongelma palasi. Onneksi puolet jäästä oli jäljellä ja "jäätankkauksen" jälkeen ripeä matkanteko jatkui.

Taukopaikalla n.200km ennen San Sebastiania ilmeni uusi ongelma. Kaffen jälkeen huomasimme, että auto tiputtaa öljyä aika reippaasti alleen.Mitään järkevää vuotokohdetta ei löytynyt, öljypohja ja oik pyöräkotelo on todella hyvin kyllästetty öljyllä. Etustefa, öljysuodatin ja öljytikku on pikaisen diagnoosin perusteella suljettu pois. Öljy määrä oli alle puolenvälin joten vähän öljyä koneeseen.

Maasto oli nyt vähemmän mäkistä joten lämpöön vuoksi ei enää ollut tarpeen pysähtyä. Nyt pitäisi saada selvyys mistä runsas öljyvuoto johtuu. Päivän saldo oli jokatapauksessa enemmän kuin uskalsimme toivoa, vähän yli 600km/12h.

Illalla kävimme vähän fiilistelemässä Atlannin rannalla. Ongelmaan mietitään ratkaisua sitten huomenna. Manjana ! 


4 kommenttia:

  1. Tsemppiä äijät. Toivottavasti ei tule suurempia vastuksia. Taisto

    VastaaPoista
  2. Kyllä tuo aina työolot voittaa 😉 .

    VastaaPoista